Nieuwste boek

Lars gaat Los! 

Lars gaat LosIn 2012 werd Lars gaat Los! in print uitgegeven. Helaas is het uitverkocht. Om toch aan de vraag naar het boek te kunnen voldoen, is Lars gaat los! nu, opnieuw als e-book uitgebracht. Net als Knalgoed! met illustraties van Natalie Hollander.

Samenvatting:
Lars is een verlegen jongen uit groep 6. Hij is verliefd op Emma, maar durft het haar niet te vertellen. Gelukkig mag hij bij Emma in de band om te oefenen voor Showtime, een swingend optreden op de laatste schooldag. Zijn klasgenoot Joris is jaloers. Hij pest Lars op Facebook en haalt een gemene streek uit. Maar Emma helpt Lars. Als Showtime begint is Lars niet bang meer en gaat hij helemaal los!

Recensie van Lars gaat Los! (print-editie): 
“Lars en zijn vriendinnetje Emma zitten in groep zes. Lars is verlegen en wordt daardoor gepest door Joris. Lars zegt toch niets terug, denkt Joris. Pas wanneer hij vervelende krabbels op Hyves krijgt, vertelt Lars alles aan zijn ouders. Dan wordt Lars opgesloten in de materialenkast bij gym. Wie heeft dat gedaan? De schrijfster heeft een actueel thema verpakt in een herkenbaar verhaal over leerlingen in groep zes. Ze beschrijft in realistisch en natuurlijk taalgebruik de vriendschappen in de klas, het buitenspelen, de typische dingen van deze tijd zoals waveboarden en breakdance, en de dynamiek in een groep. Het verhaal is origineel en heeft een goede spanningsopbouw met een spetterend slot. Het thema is evenwichtig uitgewerkt, waardoor het verhaal aan diepgang wint. De levendige dialogen maken het tot een aantrekkelijk kinderboek, waar de speelse zwart-witte illustraties zeker een bijdrage aan leveren. Voor zowel jongens als meisjes van de middenbouw, ook degenen die wat meer moeite met lezen hebben, AVI-E4. Vanaf ca. 7,5 jaar.
J.W. Hakvoort”