Recensies

Reviews “Knalgoed!”

“Het is niet alleen een goed kinderboek ook de ouders zouden hier nog van kunnen leren.

Plus goed leesbaar met humor
Geplaatst door Lenie uit IJsselmuiden , leeftijd 70+
Waardeert het boek met een 9 uit 10

“18-12-2013 – knalgoed! ik lees het al voor de vierde keer
het boekje is gewoon knalgoed! de titel past goed bij het verhaal. we gaven het ook bij een kinderfeestje als cadeau en ze vonden het heel leuk. het is het leukste boekje tot nu toe! groetjes Isis, 8 jaar”

“18-12-2013 – heel erg goed boek
ik vind het een heel leuk boek omdat het voor jongens en voor meisjes is. de voorkant past goed bij het verhaal en de titel past ook goed bij het verhaal. het boek is ook knalgoed net zo als de titel soms is het grappig en soms gewoon leuk en droevig. het is ook leuk dat de naam Gaia er in stond want zo heet ik ook. ik heb het boek al 2 keer gelezen en ik wil het nog wel 10 keer lezen. ik hoop dat ze nog veel meer boeken schrijft.” Gaia 8 jaar

“18-12-2013 – Zo maak je een heftig onderwerp leuk bespreekbaar!
Het onderwerp, armoede, is natuurlijk heftig. Maar het verhaal is zó leuk en goed geschreven, dat het zeker niet heftig overkomt op kinderen. Het maakt het onderwerp wel heel goed bespreekbaar, want niet alle kinderen hebben het even goed. En zeker niet alle kinderen hebben daar evenveel begrip voor. Dit boek helpt daarbij.
Het verhaal pakt je, neemt je mee op avontuur met William en geeft je een goed gevoel. Het is erg goed geschreven en de illustraties van Natalie Hollander zijn prachtig.
Er wordt wel eens gezegd ‘ebooks zijn niets voor kinderen’, maar mijn dochters hebben enorm genoten van het verhaal. De één las het op de iPad, de ander op een ereader. Alsof het de normaalste zaak van de wereld was. En dat wordt het natuurlijk ook!”

Recensie van De Wegloper:

“Wietse (9) verhuist met zijn moeder van Friesland naar een grote stad. Zijn ouders zijn gescheiden en Wietses vader is op Aruba gaan wonen. Naast het wennen aan een andere omgeving en school mist Wietse zijn vader heel erg. Met zijn nieuwe vriend Yunus bedenkt hij een plan om geld te sparen voor de reis naar Aruba. Totdat opeens het geld weg is en Wietse geen andere oplossing ziet dan als verstekeling op een boot mee te varen. Wietse wordt geconfronteerd met veel nieuwe dingen in zijn leven: een nieuwe omgeving met andere culturen, een andere school met een moderne meester, het wonen zonder vader; zijn gevoelens daarbij komen goed en herkenbaar aan bod en worden op een eenvoudige manier beschreven. De afzonderlijk getitelde hoofdstukken zijn kort; de zinnen zijn eenvoudig van stijl en de bladspiegel is ruim. Door het boek verspreid staan een paar zwart-wittekeningen in dezelfde eenvoudige stijl als de tekst. Dit vriendelijke, eigentijdse verhaal heeft een wensvervullend einde en is geschikt voor kinderen vanaf ca. 8 jaar. Drs. A. ten Bruggencate”

Recensie van Lars gaat Los! (print editie): 
“Lars en zijn vriendinnetje Emma zitten in groep zes. Lars is verlegen en wordt daardoor gepest door Joris. Lars zegt toch niets terug, denkt Joris. Pas wanneer hij vervelende krabbels op Hyves krijgt, vertelt Lars alles aan zijn ouders. Dan wordt Lars opgesloten in de materialenkast bij gym. Wie heeft dat gedaan?
De schrijfster heeft een actueel thema verpakt in een herkenbaar verhaal over leerlingen in groep zes. Ze beschrijft in realistisch en natuurlijk taalgebruik de vriendschappen in de klas, het buitenspelen, de typische dingen van deze tijd zoals waveboarden en breakdance, en de dynamiek in een groep. Het verhaal is origineel en heeft een goede spanningsopbouw met een spetterend slot. Het thema is evenwichtig uitgewerkt, waardoor het verhaal aan diepgang wint. De levendige dialogen maken het tot een aantrekkelijk kinderboek, waar de speelse zwart-witte illustraties zeker een bijdrage aan leveren. Voor zowel jongens als meisjes van de middenbouw, ook degenen die wat meer moeite met lezen hebben, AVI-E4. Vanaf ca. 7,5 jaar.

J.W. Hakvoort”